2011. március 5., szombat

LIVE AT CÖKXPÔN

Március ötödikén a Cökxpôn Café pincéjében köszöntöttük a tavaszt. (Naptár szerint, legalábbis.) Kellemes hangulat, előttünk színvonalas, jó ízlésű zenész játszott: Sinus Spagetti.
A Na'Conxypan-i cukrászda nevét viselő klub Live-Act fesztiválján vettük föl először teljes fellépésünket videóra. A hangminőség nem az igazi, hiszen a kamera a VJ pulton (köszönjük a vetítést, nmd/praxinoscope), bő tíz méterre a színpadtól volt - a kávézó közönségének jelenléte is hallható végig. Az itt kiragadott részletének címeit az elboruló elméjű Gulácsy utolsó, Na'Conxypanban játszódó írásaiból idézzük.




A kepleenstohli ház pincéjében lakó hulladékszedő napközben Xhybb szeméttelepén lófrál, de esténként bonyolult kísérleteket folytat Huttertonnal, a szellem vegyi felfogatására. Ez lesz a vége:




"Az amorf anyag lassan bizonyos alakot kezdett fölvenni, majd különböző dudorok keletkeztek rajta, melyek leváltak, s külön-külön alakultak, a legváltozatosabb formát véve föl.
A kutyapofájú kialakult.
Tajkol Bigg névre hallgat, jó fiú, de nagyon lusta. 
Az első műlény életet nyert."... később "nagyon jó szolgálatokat tett a gazemberek kézrekerítésénél; a házmesterné megfékezésénél mint véreb, résztvett."

Összességében több, mint egy órát játszottunk,
az alábbi hosszabb videó félórás tömörítvénye ottlétünknek, magába foglalja a fenti két, rövidebb részletet is (effektek és laterna magica betétek nélkül).








 2011. Március 5. 22.40 - Budapest, Soroksári út 8-10. (Boráros tér)
 Program Térkép

Nincsenek megjegyzések: