1993. december 11., szombat

1993 December 10.

F.M.K.
Mandel Róbert szervezte téli napok, a Sejt együttest mutatjuk be a közönségnek, de nem valami fényes, némi progresszív utánérzésekkel párosuló fűzfabeat. Hangosítás jó, így az FMK-hoz képest kielégítően szólunk.

2 megjegyzés:

Kovács Kálmán írta...

Hello. Ez itt lényegében az egyetlen nyoma annak, hogy a Sejt zenekar mintegy tíz évig létezett, kínlódott, majd elmúlt. Visszakerestem az emlékeimben, mi is volt akkor, hát egy állati nehéz év vége. A kritika pontos, de azért fáj. Nekem sem tetszett annyira az Origo, pont azért, mert csakis dalokban gondolkoztam. Meg mert a gitárban sem találtam azt az új idiómát, amit kerestem. Üdv, Kálmán (a Sejt szövegíró-zeneszerző-énekes-gitárosa, ezt itt inkább gyónásképpen írnám, vagy még inkább a pontosság miatt)

Fodor János írta...

Kedves Kálmán, az Origo se írta át a könnyűzene történetét - fiatalok voltunk és vadul zenéltünk, mint a mai fiatalok közt is sokan. Ez a naplóbejegyzés akkor készült, s nem a majdani nyilvánosságra hozatalra, pláne nem a google mai képességeire gondolva - ne fájjon hát, hiszen csak kordokumentumként fontos nekünk. Az origoból ezért maradt fenn több, mert itt ez a napló. Ha a Sejt 10 évéről hasonló feljegyzések fennmaradtak volna, biztos sok kritikus megjegyzés okozhatna hasonló érzéseket. Örülök, hogy rátaláltál erre az 1 db. reflexióra, még ha kritikaként aligha mérvadó + sommás-kurta voltában nyilván nagyképű is:-/