2015. május 3., vasárnap

2015-05-07 ELTE BTK

Live act nappali fényben, a pesti bölcsészkaron - a Trefort kertben, a Könyvtár Klub szabadtéri színpadán lépünk föl az ELTE BTK hagyományos tavaszi minifesztiválján, a Bölcsész Napok 2015 programjában: Bölcsész Napok - Facebook


Részlet a koncertből: >> video <<



Meglepetések napja: pontosan beérkezünk délre a zsúfolt belvárosba, pedig messziről indultunk. A Puskin utcai zárt kapuban tárcsázva rögtön felveszi a szervező a telefont. (Csak én bénázok, mert rosszul mentettem a számát.) Kedvesen fogadnak. Közvetlenül a színpad mögött parkolhatunk. Segítség jön pakolni. A hangosítók hamarosan jönnek, s ez a hamarosan tényleg csak negyedóra. A Könyvtárklub teraszán sok, barátságos ember (mondjuk ez a koncert előtt még nem nagy kunszt). A szervezők a színpadra hozzák az italt, amit kiválasztunk... Hol vagyunk?




 És a kellemes meglepetések folytatódnak.




A hangminőség, hangosítás remek. A nap süt, de nem a szemünkbe. Gabi is megjön és remek képeket lő. A függönyön áttört épületek szépek mögöttünk (szebbek, mint korán sötétedő borús, munkás téli délutánokon, az biztos). És a koncert sem sikerül rosszul.





Tény, hogy a két és fél év stúdiózás után újraindított koncertezéshez a  teljesen átalakított technika még nem tökéletes. A hosszú éveken át használt furulyaeffekt lecserélve, most félig midisítve a hang, félig nem, a dinamika megsínylette, improvizatív eszköztáram beszűkült. Menet közben keresem a hangzást, minden kis kudarc rombol a figyelmemen, amit a zenére fordíthatok. Viszont nincs hamisság, csúszkálás. Még finomítani kell, hogy a megszokott dögösség visszatérjen. De talán kevésbé zavaró mindez itt, diszkrétebb, nappali hangulatban, háttérként a nyári kerthelység-hangulatban.


Jó hangulatban zárjuk a koradélutáni akciót, sokan belehallgatak ismerősök, kollégák, a hangerő optimális volt, a teraszon üldögélők nem fogytak el. A cuccolás közben a szervezők még egy harmadik sört is ajánlgatnak, köszönöm, most nem, éhgyomorra kettő is elég volt. Akkor valamit enni esetleg? Ó, ha minden fellépésünk ilyen körítéssel zajlott volna...

 

Nincsenek megjegyzések: